Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Polgári jólét vagy nemzeti lét
  2007-09-17 06:53:32, hétfő
 
  Polgári jólét vagy nemzeti létezés


2007.09.16.

A médiát illetően bizonyos mértékig revideálni kell eddigi álláspontomat. Tudom, hogy ,,Tévéország" című kötetem borítójára alcímként azt a mondatot írtam, hogy ,,A televíziózás súlyosan károsítja az ön és környezete egészségét!", néha azonban a sok mocsok között azért gyöngyszemekre is akad a szerencsétlen sorsú tévénéző.

Így történt ez a minap is, amikor az Echo TV képernyőjén láthattam egy interjút a csodálatos Hegedűs Zsuzsa szociológussal, ezzel a kétlaki életet élő, egyszemélyes nemzeti felvilágosító irodának is beillő szellemi forradalmárral.
Rá kellett jönnöm arra, mennyire igaz az a népi bölcsesség, miszerint, ha szeretnénk, hogy valami elintéződjék végre-valahára, bízzuk azt nemzetünk csodás hölgyeire. S emiatt nincs is okunk szégyenkezni, egyszerűen tudomásul kell vennünk, hogy a nők valamilyen kifürkészhetetlen okból kifolyólag, tán egyszerűen csak azért, mert nőből vannak, nálunknál (sokszor beképzelt, önhitt, magamutogató és ostoba) férfiaknál sokkal világosabban, bölcsebben, egyszerűbben tudják a többiek, a világ elé tárni, és elmagyarázni, megmagyarázni a dolgokat. Ők tudják elmondani úgy a frankót, hogy az üljön is.
,,Én vagyok a főszereplő! A demokrácia a miénk, állampolgároké, nem pedig a politikusoké!" - mondta Hegedűs Zsuzsa a csendes felkonferálásra kárhoztatott Gulyás Istvánnak, aki tőle szokatlan módon, nem nagyon jutott szóhoz a beszélgetés időtartama alatt.
Bizony barátaim! Kimondatott a lényeg! Most már csak rajtunk a sor, hogy magunk is észrevegyük ezt a felismerést. Lehetőleg minél többen, lehetőleg minél hamarább. Nézőkből, passzív, sokszor lemondóan legyintő szemlélőkből végre aktív szereplőkké váljunk. Ez a mi dolgunk, s nem is kevés!
Mindeközben a Vasárnapi Újságban Stump Istvánnal, az Orbán-kormány egykori kancellária-miniszterével készült egy interjú, melyben a mi Pistánk többek között aszonta, hogy tudomásul kell vennünk, hogy egy globalizált világban élünk, de azért nem ártana valamiféle nemzeti stratégia stb., stb., stb. Tudják, a szokásos politikusi PR-maszlag.
No itt álljunk is meg egy polgári szóra, Istenben szeretett felebarátim!
Én ugyanis azt kérdezem, hol van az megírva, hogy nekünk tudomásul köllene venni, hogy globalizált világban élünk? Sehol.
De jó, legyünk korrektek és megengedők, vegyük tudomásul. De hogy ne lehetne ellen hatékonya fellépni?
Emlékeznek még az állítólag sötét középkorból a Fuggerekre és a Mediciekre? Tudják, ez volt az a két bankár dinasztia, északon a Fuggerek, délen pedig a Mediciek, akik gyakorlatilag egész Európát eladósították és elzálogosították. Ha a hagyomány állításának hinni szabad, a Mediciek bombaüzlete, nevezetesen emberüknek a pápai trónra való ráültetése után tömegével kiszórt bűnbocsátó cédulák árusítása olyan mérhetetlen előnnyel kecsegtetett a konkurens Fuggerekkel szemben, hogy azok meg elkezdték pénzelni Luther Mártont, aki aztán előállott híres, nevezetes 95 tételével, amiből a végén megszületett a reformáció.
Még mondja valaki, hogy nem mindent a pénz mozgat! Igaz, Mammon keze munkája le sem tagadható, hiszen az egyház innentől kezdve már nem csak katolikus, tehát katolikos, azaz egyetemes.
Felvéve ismét a globalizáció ellenes lehetőségek gondolatának imént elejtett fonalát, ha már tudomásul vesszük, hogy egy globalizált világban élünk, egész egyszerűen nem igaz az, hogy nem is tehetnénk ellene semmit! Íme itt van előttünk a példa. Igaz, hogy régről, az állítólag sötét (vagy csak számunkra sötétnek lefestett) középkorból származik, de mégis csak példa, méghozzá nem is akármilyen!
Gondoljanak csak bele! Annak idején ha beállított valahová a Fuggerek vagy a Mediciek valamelyik derék képviselője, a földbirtokos maximum széttárta a karját, mondván, lehet, hogy első ránézésre úgy tűnik, az enyém a föld, mert hát én vónék a földbirtokos, a valóság azonban az, hogy itten minden a Szent Korona alá tartozik, még jómagam, a földbirtokos is, így én a földet csak működtetem, üzemeltetem, még csak tárgyalni sem tárgyalhatok róla, vagy valami ilyesmi játszódhatott le régen. A két derék bankár-klán az egész öreg kontinenst eladósította, elzálogosította egyetlen ország, a Magyar Királyság kivételével. Még csak tárgyalni se tudtak földről vagyonról, hiszen minden esetben a Koronával kellett volna tárgyalniuk, ők pedig minden bizonnyal nem értették volna meg, hogyan lehetséges az, hogy egy számukra minden kétséget kizáróan csak egy ,,tárgy" csak egy ,,ékszer" egy egész nemzet, sőt még maga az uralkodó felett álljon. Hát ezért vagyunk mi magyarok, és a mi valódi, igazi, eredeti jogrendszerünk a mai napig is egyedülálló és egyedülállóan értékes. Talán újra felé kéne fordulnunk és alkalmaznunk.
Ha valami, akkor ez, vagyis a Szent Koronatanon alapuló jogrendszer lehetne igazán a nemzeti stratégia, mely szerény véleményem szerint hatékony megoldást jelenthetne a globalizált világ hazánkra és nemzetünkre káros befolyással bíró hatásai ellen.
Ennyit arról röviden, tömören és úgy általában dióhéjban arról, hogy tudomásul kell-e nekünk venni azt, hogy egy globalzált világban élünk, avagy sem. S ha már tudomásul kell vennünk, akkor mennyire kell.
(Csak úgy mellékesen és zárójelesen említsük meg, hogy Stump úr volt az, aki annak idején - szintén a Vasárnapi Újság egyik adásában - jó fél éves késéssel jelentette be az egyik hétvégi hajnalon, hogy a Fidesz tudott a szocialisták 2002-es választási csalásairól. Hogy addig hol vótak? Mér nem szótak egy árva szót sem? Máig se tudjuk. Asszem erre azér' valamennyien kíváncsiak lennénk.)
De tulajdonképpen nem is ez volt az igazi oka annak, amiért ismét billentyűzetet ragadtam. Nemrégiben volt szerencsém részt venni egy csodálatos hangulatú nemzeti összejövetelen, majd az annak keretében megrendezésre került szűkebb körű eszme- és gondolatcserén. A briliáns koponyák által prezentált, hatalmas tudásanyagot felvonultató, lenyűgöző tárgyi tudásról tanúbizonyságot tévő, sokszor felejthetetlen hangulatú előadások után a másnapi találkozón szomorúan és megdöbbenve kellett tapasztalnom számos esetben a mindennapok praktikumának elképesztő hiányát. Sok esetben olyan érzésem volt, mintha légvárakat építgetve fellegekben járnánk, és teljesen feledésbe merült volna, hogy időnként le kellene ereszkednünk a realitások talajára. Néhányan pedig mintha egész egyszerűen nem is ebben az országban élnének.
Miközben mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy célkitűzésként a polgári jólét ide már nem elegendő, a nemzeti létezést kell zászlónkra tűznünk, különben lehúzhatjuk magunkat a fajanszon, aközben tudomásul kell vennünk azt is, hogy Mammon világában talán mégis célravezetőbb az, talán erre a hívó szóra több embernek jön meg az esze, nyílik ki a szeme, ha elsőre mégis csak a polgári jólét felé vesszük az irányt, mert a mai kor embere, a materializmus csöcsein nevelkedett honfitársunk egyelőre még csak a kézzel fogható dolgoknak hisz.
Nagyon érdekes volt látni azt, ahogy briliáns koponyák elvesznek dolgok technikai, jogi részleteiben, miközben mások felhívták a figyelmüket arra, hogy bizonyos eszközrendszerek csak eszközök a cél elérésének érdekében, nem pedig maguk a cél. Ugyanakkor pedig számomra, kívülálló számára, aki pusztán egyszerű érdeklődő állampolgárként vettem részt ezen a rendezvényen már-már komikusnak tűnt az, ahogyan a részletekben elveszőket figyelmeztető meg olyan magasságokba emelkedett, hogy onnan meg már egyenesen szédül az ember, s a realitásérzék eltűnni látszott.
Volt, aki megemlítette, hogy a civil szervezetek jelentős része az államtól kapott támogatások miatt fél bármilyen kezdeményezésbe beszállni. Érdekes és egyúttal döbbenetes is volt hallani az olyan reagálást, hogy az ilyen szervezetekre nincs is szükség. Számomra a realitásérzék teljes hiányát mutatta. Csodálkozunk azon, hogy egy vagyontalanná tett társadalomban a civil szervezeteknek egy jelentős hányada csak és kizárólag állami támogatásból tud létezni? Na erre mondom én azt, hogy tudomásul kellene venni végre, hogy milyen korban élünk, milyen országban élünk, hol fekszik ez az ország, és milyen emberekből áll ez a mai magyar társadalom, és ebből kellene kiindulnunk.
Mondok egy egyszerű példát.
Én panelben lakom, az én legközelebbi honfitársaim között van ún. panel-proli is. Felvállalom ennek a kijelentésnek az összes ódiumát, egész egyszerűen ez az igazság, akár tetszik ez valakinek, akár nem. Nekem velük is kell tudnom beszélni a Szent Koronáról, a ráépülő jogrendszerről, arról hogy az miért volt sokkal jobb és demokratikus abban a bizonyos számunkra sötétnek lefestett középkorban, mint ez a mai parlamentárisnak nevezett többpárti demokratúra. Nekem itt és most, a mai Magyarországon, a mai Mediterrán Moszkvában élő, bunkó, tukó, prolimentalitásból egész idáig ingyen és bérmentve ízelítőt adó legközelebb elérhető honfitársaimmal kell elbeszélgetnem e tárgykörben, nem pedig a nem tudom én hány évszázaddal ezelőtt élt keresztény neveltetésben részesült, teszem azt végvári vitézekkel.
Mielőtt még valaki félreértene, ez a kis írás amolyan ,,érted haragszom, nem ellened" aspektusból született.
Visszatérve még az előbbiekben már említett eszmecseréhez. Egyetlen pont volt, amikor a szocialista nagyváros öntudatos polgára nem bírta cérnával és illemről, jó modorról megfeledkezve az éppen aktuális felszólaló szavába vágott. Valahogy szóba került a köztársasági elnök úr, s hát én bizony nem tudtam megállni, hogy fennhangon meg ne említsem, mennyire furcsállom a magam részéről, hogy az elnök úr a bánáti bazsarózsáért bakancsot vesz, az ország ötödik legnagyobb városában élő cirka 160 000 ember meg le van szarva, de jó nagy ívben. Mire tudják mi volt a válasz? Na ezt nem fogják kitalálni! De nem ám! Hát persze, hogy a Zengőre elment az elnök, mert hát a Zengő az egy szent hely.
Pécsett születtem, születésem óta majd' négy évtizede itt élek. Most meg fogjam magam, szedelőzködjek, 'oszt költözzek el csak azért, mert kiderült, hogy egész idáig nem jó helyen éltem, mer'hogy nem szent hely?
Gondolom azt azért leszögezhetjük, hogy mindenki nem élhet szent helyen, nem igaz?
De tudjátok mit? Tősgyökeres pécsiként - ahogyan azt nálunk mondani szokták Tükeként - engedtessék meg nekem, legalább a morgás jogán, ami állítólag már a római jogban is járt a polgárnak, és ha nem engeditek meg, akkor is, nekem a Tubes is szent hely! Szent, mert én itt születtem, itt élek, és ez az én városom is. Az egyetlen voksom erejéig rám háruló felelősséget mindenkor felvállaltam, így az a jog, hogy ezt a helyet szentnek tekintsem, minden kétséget kizáróan megillet engem, és ezt senki el nem veheti tőlem.
Uff! Én beszéltem!
Kedves eftársak, kedves eftársanők! Itt lenne most mán az ideje annak, hogy az érvrendszerünket kicsikét hozzáigazítsuk a XXI. századhoz! Még egyszer tisztelettel és nyomatékosan felhívnám mindenkinek a figyelmét egy apró, ám annál fontosabb momentumra, amely mindenki számára elsődleges fontossú kell legyen, és megkerülhetetlen! Mi itt élünk, most és ebben a - figyelem, autentikus szóhasználat következik a műminiszterelnöktől! - qrva országban! Ebből következik, hogy nekünk az itt élő, ám a mi gondolkodásunktól eltérő normarendszert képviselő honfitársainkat kell megszólítanunk, s velük hanyag eleganciával elbeszélgetnünk. Ráadásul úgy, hogy ebből a diskurzusból aztán a végén valami építőjellegű dolog jöjjön ki. Ezt ne tessék szem elől téveszteni, mert ennek hiányában csak felesleges szájtépés lesz a vége.
Köszönöm.
Bármennyire is szeretnénk, de ez nem úgy működik, mint a modern sci-fi filmekben, hogy bejön a pofa a lakásba tapsol egyet, vagy aszongya ,,fényt", 'oszt kigyullad a lámpa. Nem. Aki azt hiszi, hogy ennek ez a menete, az nagyot téved. A másik szembeszökően hibás gondolkodás - és ennek megfelelő verbális érzékeltetésére használja az urbánus frazeológia (városi szóhasználat) a ,,népi naivitás" szóösszetételt -, amikor a mai világban valaki ledegradálja a pénz fontosságát. Mammon világában pénz nélkül egy lépés nem sok, de annyit se tudunk tenni. A szükséges rossz. Ennek figyelmen kívül hagyása nem hiba, az már bűn. Tetszik, nem tetszik, tudomásul kell vennünk. Csak egy példa a teljesség igénye nélkül. Az Internetre szokták azt mondani, hogy szinte ingyen van, rajta keresztül könnyű és gyors a kapcsolattartás, sok emberhez tudsz eljutni, sok ember tud eljutni hozzád. Ez így van. De ha nem fizeted be a csekket a szolgáltatódnak, kikapcsolják a netet, pillanatok alatt lekerültél a világhálóról. Még az internet-kávézóban sem ingyen ülhetsz a terminál elé.
A kitűnő Drábik János szavai jutnak eszembe. Ő azt mondta, ,,Pénzügyi diktatúrában élünk, ezért kell tisztában lennünk a pénzrendszer működésével!" Hiszen ha nem ismerjük a működését, nem is tudunk küzdeni ellene. Márpedig a mai kor világa Mammon világa. Mammon világa, ahol a múlt emberei mesterien fordítva köpönyegükön most a jövő reménységeinek képében tündökölve fáradságot nem ismerve mindent megtesznek azért, hogy feléljék, elzálogosítsák a magyar Nemzet jövőjét. A sokak által csak birkatürelműként aposztrofált, s a szolgalelkületű ölebmédia által a konzumidióta létezés fogyasztói csökevényébe sodort lakosság pedig mindaddig asszisztálni fog ehhez a folyamathoz, amíg tömegesen nem tudatosul az emberek fejébe, hogy lehet ez másként is, működhet ez az egész jól is, hisz egyszer már működött, egyszer már kiemelkedett a hazánk az eladósodott országok tengeréből, s ha visszatérnénk a gyökerekhez, ha minden újból - jogilag is - a Korona alá tartozna. S akkor aztán hiába jönnének Európai Unióval, hiába jönnének különféle jogi csűrcsavarokkal világra erőszakolt belterjes vagyondirigáló szervezetekkel, igazság csak egyetlen egy lenne. A valódi. A megkérdőjelezhetetlen. A felülírhatatlan. És mindenki számára, akár tetszik neki, akár nem. És nem lehetne másnak érvényt szerezni!
Addig is, amíg idáig elérünk, minden jóérzésű honfitársam figyelmébe ajánlom, pártállásra és nemzeti érdek felfogásra való tekintet nélkül a hajótöröttekhez szóló jó tanácsot, mely így hangzik: ,,Imádkozz Istenhez, de közben evezz is!"
Isten áldja Magyarországot!

A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu

(FÚSZ)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: birkatürelműként, elzálogosították, megkerülhetetlen, eszközrendszerek, érvrendszerünket, parlamentárisnak, állampolgárként, kezdeményezésbe, honfitársaimmal, szolgalelkületű, kapcsolattartás, csűrcsavarokkal, felülírhatatlan, szolgáltatódnak, elbeszélgetnünk, érzékeltetésére, tanúbizonyságot, honfitársainkat, elzálogosította, felkonferálásra, hajótöröttekhez, forradalmárral, megszólítanunk, hozzáigazítsuk, szociológussal, normarendszert, szóösszetételt, magyarországon, összejövetelen, gondolatcserén, billentyűzetet, tulajdonképpen, jogrendszerünk, felejthetetlen, célkitűzésként, szedelőzködjek, médiát illetően, mondatot írtam, televíziózás súlyosan, szerencsétlen sorsú, csodálatos Hegedűs, kétlaki életet, csendes felkonferálásra, beszélgetés időtartama, globalizált világban, szokásos politikusi, polgári szóra, állítólag sötét, hagyomány állításának, pápai trónra, konkurens Fuggerekkel, végén megszületett, Echo TV, Hegedűs Zsuzsa, Gulyás Istvánnak, Vasárnapi Újságban Stump Istvánnal, Luther Mártont, Szent Korona, Magyar Királyság, Szent Koronatanon, Vasárnapi Újság, Szent Koronáról, Mediterrán Moszkvában, Drábik János, Európai Unióval, Imádkozz Istenhez,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Volt egy...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A keserű igazság  Beney Zsuzsa  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ébredj  Környezetvédelem  próbáljuk ki az őszinteséget  Szép estét kedves látogatóimna...  Az Európai Unió is foglalkozik...  802 esztendeje, 1222. április ...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Krisztinától  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szent György napi hiedelmek, s...  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Különös!  Facebookon kaptam  Különös!  Muratáj  Minden gyerek jó.  Beney Zsuzsa - Tavasz  A Föld napja  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Alvó cica  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Vannak arcok 
Bejegyzés Címkék
médiát illetően, mondatot írtam, televíziózás súlyosan, szerencsétlen sorsú, csodálatos Hegedűs, kétlaki életet, csendes felkonferálásra, beszélgetés időtartama, globalizált világban, szokásos politikusi, polgári szóra, állítólag sötét, hagyomány állításának, pápai trónra, konkurens Fuggerekkel, végén megszületett, pénz mozgat, egyház innentől, globalizáció ellenes, földbirtokos maximum, valóság azonban, földet csak, egész öreg, számukra minden, egész nemzet, uralkodó felett, nemzeti stratégia, globalizált világ, globalzált világban, egyik hétvégi, szocialisták 2002-es, árva szót, csodálatos hangulatú, annak keretében, briliáns koponyák, másnapi találkozón, mindennapok praktikumának, realitások talajára, országban élnének, polgári jólét, nemzeti létezést, hívó szóra, materializmus csöcsein, kézzel fogható, figyelmüket arra, rendezvényen már-már, részletekben elveszőket, realitásérzék eltűnni, civil szervezetek, államtól kapott, olyan reagálást, ilyen szervezetekre, realitásérzék teljes, vagyontalanná tett, civil szervezeteknek, jelentős hányada, egyszerű példát, összes ódiumát, ráépülő jogrendszerről, miért volt, bizonyos számunkra, szocialista nagyváros, éppen aktuális, köztársasági elnök, magam részéről, bánáti bazsarózsáért, ország ötödik, morgás jogán, római jogban, egyetlen voksom, helyet szentnek, ideje annak, érvrendszerünket kicsikét, diskurzusból aztán, végén valami, modern sci-fi, lakásba tapsol, nagyot téved, másik szembeszökően, urbánus frazeológia, pénz fontosságát, szükséges rossz, teljesség igénye, kitűnő Drábik, pénzrendszer működésével, múlt emberei, jövő reménységeinek, magyar Nemzet, sokak által, szolgalelkületű ölebmédia, konzumidióta létezés, emberek fejébe, eladósodott országok, hajótöröttekhez szóló, birkatürelműként, elzálogosították, megkerülhetetlen, eszközrendszerek, érvrendszerünket, parlamentárisnak, állampolgárként, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.